Hoppa till huvudinnehåll

Fönstret Fönstret

Nyheter ABF

Missa inte … Ordet Fritt!

Den 18 maj öppnas portarna till ABFs stora folkbildningsfest Ordet Fritt i Gävle. Och snart stänger anmälan. Här ger projektledaren Annika Eriksson sju skäl till varför du som cirkelledare ska åka dit.

Mötena människor emellan
– Här finns många möjligheter att träffa andra som brinner för folkbildning. Vi räknar med att det blir 1200 deltagare så det finns så många tillfällen att lära av varandra, att få dela med sig av sina erfarenheter och knyta nya kontakter.

Programmet
– Just nu är 129 programpunkter klara och med tanke på att det är upp till tre personer som medverkar på varje punkt så kommer innehållet vara väldigt brett. Det blir också en hel del djupdykningar i olika ämnen, så det finns många chanser att lära sig mycket.

Gästerna
– Alla gäster är inte klara, men vi vet redan nu att ABFs kulturpristagare Annica Carlsson Bergdahl och Elisabeth Ohlson kommer. Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar är också klar liksom författaren Nina Björk och dramatikern America Vera-Zavala. Det finns flera namn klara och fler lär det bli.

De praktiska inslagen
– Under de tre dagarna kommer det gå att handfast prova på olika saker. Vi ska ha ett helt rum vikt åt pedagogisk utveckling med en sorts öppen verkstad. Det är som stationsgymnastik, men här är varje station pedagogiska övningar. man kommer också kunna göra sina egna beats, testa på olika former av handarbete och lära sig mer om museipedagogik.

Internationellt
– Tillsammans med Olof Palmes internationella center centret tittar vi utanför Sveriges gränser. Det blir särskilt fokus på Zimbabwe, Burma, Serbien, Belarus och Turkiet.

Kulturupplevelserna
– Eftersom vi kommer att hålla till på ett museum kan man ta del av flera av deras utställningar. Det blir mycket mer också, musikföreställningen Ådalen 31 spelas två gånger, det blir sagostund för vuxna och en filmutställning.

Avslutningsfesten
– Jag vill också lyfta fram avslutningsbanketten. Vi klär på oss fina kläder och firar att vi är tillsammans.

Publicerad i nummer 1, 2022

Fler artiklar om allt som händer i ABF: